Втрати ворога швидко ростуть: Згурець пояснив, скільки ВДК ще залишилось у росіян у Чорному морі після знищення корабля "Цезар Куніков"

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що Україна вже знищила понад 20% кораблів Чорноморського флоту РФ. Про це він сказав у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"У Криму були потужні вибухи. Навіть підводний човен підійшов до зони, де перебував "Цезар Куніков" - це великий десантний корабель. Ймовірно, він затонув. Джерела повідомляють, що цей корабель дійсно був атакований Україною. Ймовірно, з використанням морських дронів, які вже забезпечують зміни характеру бойових дій в акваторії Чорного моря. Нагадаю, що росіяни перед початком активної фази війни перетягнули десантні кораблі з Балтійського флоту у Чорне море. У них тоді було 13 таких великих десантних кораблів, 7 з яких були уражені різними засобами з українського боку. Залишилося ще 6. "Цезар Куніков" був у переліку цих 6 кораблів, які залишилися. Тобто кількість ВДК у росіян зменшується", - зауважив Згурець.

За словами військового експерта, противник використовує ВДК для перевезення вантажів, і коли Кримський міст не працює, то десантні кораблі забезпечують переправу.

"Україна завдає суттєвих збитків російському флоту, забезпечує зміну динаміки у Чорному морі. Вже знищено понад 20% кораблів Чорноморського флоту РФ. Левова частина вже перебазувалася в Новоросійськ. Тобто ми бачимо продовження асиметричної стратегії у Чорному морі з використанням нових роботизованих платформ, що стане показовим і для бойових дій на суходолі, і в повітрі", - наголосив Згурець.

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...