Втратила чоловіка і сина: Львівські лікарі повернули з "того світу" поранену жінку з Донбасу

На Великдень сімейна пара з сином і бабусею потрапили під обстріл у Лимані Донецької області. Чоловік загинув на місці, а 13-річний син помер у лікарні. Львівські лікарі зуміли дістати Оксану з "того" світу. Перше медичне об'єднання Львова розповіло історію порятунку в Facebook, передають Патріоти України.

"Раптом прилетіла ракета і вибухнула поруч. Оксану вибуховою хвилею відкинуло вбік. Пам'ятає тільки крики дитини. Чоловік загинув одразу. Поранених Оксану і онука бабуся з осколком в шиї перенесла в льох. Там вони 3 години чекали рятувальників", - повідомляється в пості.

Хлопчику осколок потрапив у ділянку серця, а в Оксани діагностували численні травми тіла. Її доставили в Краматорську лікарню, в той час, як сина з бабусею відправили Слов'янськ. Там літній жінці видалили осколок, а підліток помер у реанімації.

Оксана перебувала у важкому стані - у неї були травми грудної клітини та поранення кінцівок. Найбільше постраждала ліва рука. В результаті лікарям вдалося зупинити внутрішню кровотечу черевної порожнини й зашити масивні рани.

Про загибель дитини Оксана дізналася на третій день після прощання з нею. "З Краматорська Оксану перевезли в Дніпро. Далі транспортували до Львова. Тут над порятунком руки жінки працювали десять лікарів з відділення травматології та ортопедії центру травми, а також i хірургічного відділення Центру хірургії. Фахівці провели 6 операцій, під час яких закривали дефекти м'яких тканин, пересаджували шкіру і, зокрема, зробили складну пластичну операцію з переміщення частини м'яких тканин передпліччя в зону пораненого ліктя", - розповідають в медичному об'єднанні. Попереду Оксану чекає реабілітація, щоб відновити функціональність руки.

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...