"Втратила статус нейтральної держави": Росія відмовила Швейцарії в праві представляти українців у РФ

Швейцарія не може представляти інтереси України в Росії, оскільки підтримала санкції проти країни-агресора. Про це заявив заступник директора Департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії Іван Нечаєв, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

Він зазначив, що Швейцарія давно цікавилися думкою Москви про можливе представництво інтересів України в РФ і навпаки. "Ми гранично ясно відповіли, що Швейцарія, На жаль, втратила статус нейтральної держави і не може виступати ні посередником, ні представником інтересів", - наголосив Нечаєв.

У Швейцарії "взяли до відома" позицію РФ. Офіційний представник швейцарського МЗС П'єр Ален Ельчінгер заявив, що "жодної додаткової інформації (з даного питання - ред.) на цей момент надано не буде".

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...