Втратили мільйони доларів та євро через санкції США: Рахунки Медведчука і Козака у білоруському банку заморожені

США ввели санкції проти білоруського "Абсолютбанку", який належить наближеному до Олександра Лукашенка олігарху Миколі Вороб'ю. Тому робота банку фактично заблокована. Через це рахунки Медведчука, Марченко та Козака теж фактично заморожені. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Центр протидії корупції.

На рахунках голови партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, його соратника Тараса Козака та дружини Оксани Марченко в білоруському банку були мільйони іноземної валюти.

Через "Абсолютбанк" купували телеканали

Віктор Медведчук зберігав у білоруському банку 48 500 євро, однак його дружина Оксана Марченко менш скромна. На її рахунках 2,2 мільйона євро та 800 мільйонів рублів.

Тарас Козак тримав в "Абсолютбанку" 8,8 мільйона євро і 8,2 мільйона доларів. Також саме через цей банк він купував телеканали ZІК, NewsOne і "112 Україна". Окрім того, саме власник банку Микола Воробей допоміг Козаку втекти з України. Адже депутата ОПЗЖ з країни вивіз літак білоруського олігарха.

Повний текст публікації Центру протидії корупції

Ще одна погана новина для Віктора Медведчука. Білоруський Абсолютбанк, де Медведчук з дружиною тримають свої мільйони, перестав обслуговувати карти VISA, а також ввів низку обмежень на грошові перекази. Причина зрозуміла: банк, який належить наближеному до Лукашенка олігарху Вороб'ю, нещодавно потрапив під санкції США.

З останньої декларації Медведчука відомо, що в Абсолютбанку у лідера ОПЗЖ зависло 48,5 тисяч євро і трохи російських рублів. Його дружина - Оксана Марченко - тримає в підсанкційному банку 2,2 млн євро та майже 800 млн рублів.

Там же заховав гроші бізнес-партнер Медведчука - нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак (на фото ліворуч). В білоруському банку зависли 8,8 млн євро та 8,2 млн доларів, які задекларував Козак. Саме через Абсолютбанк Козак купував телеканали, які обробляли мізки громадянам України.

Якщо Медведчук сидить під арештом в київському маєтку, то Козаку вдалось з України втекти. Як з'ясували Схеми: корупція в деталях - RFERL, літаком згаданого вище олігарха Вороб'я. Зранку ЗМІ поширили інформацію, що Козака готуються оголосити в міжнародний розшук, але згодом новину прибрали.

Санкції проти Медведчука і Козака: головне

  • 2 лютому 2021 року РНБО ввела санкції проти телеканалів Тараса Козака, через що була заблокована робота пропагандистських каналів ZIK, NewsOne і "112 Україна".
  • 19 лютого 2021 року санкції ввели проти 8 осіб, у тому числі проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.
  • У травні 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та Козаку. Зокрема їх звинуватили у державній зраді.
  • Медведчука відправили під домашній арешт, а Козак втік у Білорусь, тому поки що уникає покарання.

Ізраїль в шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:53

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у за...

Великий промах: Фортифікацію треба будувати так, як росіяни побудували "лінію Суровікіна", - експерт

понеділок, 20 травень 2024, 18:42

Якби Україна побудувала лінію оборони так, як це зробили російські окупанти, "це було б дуже непогано". Про це "Еспресо" сказав ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман. У цьому контексті він нагадав так звану "...