Втратили танкову дивізію: Експерт розповів про великий провал військ РФ під Авдіївкою

ЗС РФ чотири місяці поспіль штурмують Авдіївку у Донецькій області, втративши при цьому третину зібраного війська. Крім того, ЗСУ знешкодили більш як танкову дивізію. Втім, всупереч просуванню російських підрозділів вглиб населеного пункту, ворог все ж зазнав "катастрофи". У чому полягає програш ЗС РФ, пояснив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у статті на порталі "Обозреватель", передають Патріоти України.

Коваленко підрахував, які військові сили зібрало російське командування під Авдіївкою. Згідно з підрахунками, ідеться про 40 тисяч особового складу — це початкове угрупування, зібране для наступу, та резерви, стягнуті на допомогу з інших ділянок

Українське командування верифікувало знешкодження 15 тис. осіб (тобто третина складу) — результат чотирьох місяців наступу ворога. Однак є ще одна категорія втрат ЗС РФ — "непідтверджені дані". Наприклад, розглядається випадок підбиття танка, на якому їхало 10 росіян. Точно відомо про знешкодження шести осіб і втечу трьох. Але одну особу відвезли в лікарню: згідно з "непідтвердженими даними", вона також загинула: отже, з 10 осіб не стало не 60%, а 70%. Тобто, кількість втрат ЗС РФ під Авдіївкою може бути ще більшою, наголосив Коваленко (плюс 10%).

Орієнтовні втрати танків — від 315 од. (верифіковані дані Генштабу ЗСУ) до 514 од. (за оцінками видання Forbes). Таким чином ворог втратив танкову дивізію, намагаючись захопити населений пункт площею 29 кв. км, зауважив Коваленко.

Військовий оглядач визнав, що ЗС РФ проникли у Авдіївку і ведуть міські бої, прямуючи по вул. Індустріальній до траси 0542 (логістичний шлях ЗСУ) і "перерізаючи" місто навпіл. Однак, щоб досягнути цього, росіяни провели "найбільшу і найпровальнішу кампанію". Кремль наказав російському командуванню окупувати населений пункт до "жорсткого дедлайну", але "російські окупаційні війська битву за Авдіївку вже давно програли", підсумував Коваленко.

Бої під Авдіївкою — деталі

Зазначимо, орієнтовна довжина лінія фронту навколо Авдіївки — близько 30 км (від Степового на півночі до Водяного на півдні). Площа населеного пункту — 29 кв. км. Площа, захоплена росіянами, — до 5 кв.км: близько 3 кв. км на півночі біля Авдіївського коксохіму та близько 2 кв. км на півдні у районі ресторану "Царська охота".

Підтверджено: Президент Ірану таки загинув в авіатрощі, разом з ним і людина, що підписувала контракт на поставку Росії "шахедів" (фотофакти)

понеділок, 20 травень 2024, 7:49

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок аварії гелікоптера. Всі пасажири борту загинули. . На борту перебував і очільник МЗС Ірану. . "Тепер у пеклі підписуватимуть контракти на поставку Шахедів", - іронізує Оперативний ЗСУ.

Поцілили прямісінько всередину будівлі: Захисники України знищили одразу дев’ять окупантів (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 7:23

Аеророзвідники і пілоти FPV-дронів Волинської бригади атакували загарбників та ліквідували одразу дев’ять російських військових. Про це йдеться на сторінці 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. "Відразу дев’ять орків – аеророзвідни...