Втратив дружину і дитину в переддень Різдва: Маловідомі факти про Джо Байдена (фото)

Через декілька днів відбудеться інавгурація обраного президента США Джо Байдена і він стане повноправним керівником великої держави. Його ім'я вже відоме світовому політикуму - Байден 36 років провів в Сенаті і вісім років був віце-президентом в адміністрації Барака Обами, передають Патріоти України.

Політична кар'єра Джо Байдена розпочалася в штаті Делавер, де його обрали сенатором у 1972 році, і за майже 50 років він став 46-тим президентом США. Давайте дізнаємося кілька цікавих фактів про нового президента США.

1. Джо Байден в дитинстві страждав від заїкання

У дитинстві, яке Джо Байден в Скрентоні, Філадельфія, його дражнили однолітки через заїкання. І до цього часу обраний президент бореться з цим розладом мови.

2. 77-річний Байден - один з найстарших будь-коли обраних президентів США

Перемігши Дональда Трампа на виборах президента США 2020, Джо Байден, який народився 20 листопада 1942 року, став найстарішим обраним президентом США.

3. В середній школі Байден грав в футбол

Джо Байден - футбольний фанат. Колишній віце-президент грав в американський футбол в Archmere Academy, католицькій підготовчій школі і показував значні успіхи.

4. Він втратив дружину і однорічну доньку на Різдво

Ставши в 1972 році у 29-річному віці сенатором, Джо Байден пережив страшну сімейну трагедія: його дружина Нейл і їх однорічна дочка Наомі загинули в автокатастрофі, коли вони ходили по магазинах на Різдво. Двоє синів Байдена - Хартер і Бо - отримали важкі травми. Присягу обраний сенатор складав в лікарні, де лежали його сини.

У шлюбі з другою дружною народилася донька Ешлі.

5. Друга дружина Байдена - педагог

У 1977 році Байден повторно одружився. Його нинішньою дружиною є Джилл Трейсі Джейкобс, вчителька. Пара познайомилася на побаченні всліпу в 1975 році, і Байдену довелося п'ять разів робити Джилл пропозицію, перш ніж вона погодилася вийти за нього заміж. Байден часто з гордістю називає себе "чоловіком Джилл Байден" і після висування його кандидатури Демократичною партією сказав аудиторії: "Подумайте про свою улюблену вчительку, яка дала вам впевненість і змусила повірити в себе. Саме такою буде перша леді Джилл".

6. Він двічі балотувався в президенти США

Перед президентськими виборами 2008 року Байден боровся за висунення своєї кандидатури від Демократичної партії, але вже 3 січня знявся з праймеріз і сконцентрувався на виборах на новий термін в сенат від Делавера.

7. Байден не пройшов медичне обстеження для участі у війні у В'єтнамі

Після того, як Джо Байден закінчив юридичний факультет Сіракузького університету, його призвали на військову службу у В'єтнамі. Однак йому не вдалося пройти медичний контроль через астму.

8. "Вогненні колісниці" - найулюбленіший фільм Байдена

Під час інтерв'ю 2008 року Джо Байден розповів, що його улюблений фільм - британський історично-драматичний фільм 1981 року "Вогненні колісниці", який розповідає реальну історію двох британських спортсменів на Олімпійських іграх 1924 року: Еріка Лідделла, побожного шотландського християнина, який біжить на славу Бога, і Гарольда Абрахамса, британського єврея, який біжить, щоб подолати забобони.

9. У 1967 році він подарував своїй першій дружині Нейл цуценя на кличку "Сенатор"

Байден обожнює собак і зараз. В даний час у родини Байденів є дві собаки - Майор і Чемпіон. У 2008 році він придбав трирічну німецьку вівчарку Champ, а через 10 років - вівчарку Major.

10. Джо Байден любить морозиво зі смаком шоколадної крихти

Як і всі люди, Джо Байден любить побалувати себе кулькою морозива. У коментарях від 2016 року його сказав: "Мене звуть Джо Байден, і я люблю морозиво". Він додав: "Я не п'ю. Я не палю. Але я їм багато морозива".

11. Байден став наймолодшим сенатором, коли-небудь обраним в Сполучених Штатах

Ставши сенатором від штату Делавер в 1972 році, Джо Байден у свої 29 років був одним з наймолодших людей, коли-небудь обраних до Сенату США. До моменту приведення до присяги він відповідав конституційному віку - 30 років.

12. Байден - католик

Після Джона Ф. Кеннеді Джо Байден стане другим президентом-католиком в історії США. В інтерв'ю 2015 року Байден сказав, що батьки прищепили йому католицькі цінності. "Ісус Христос - людське втілення того, що Бог хотів, щоб ми робили, - сказав Байден. - Ісус хотів, щоб ми робили одну загальну річ: ставилися до людей з гідністю".

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...