Втратив родину та отримав 6 куль у тіло: Евакуйований на вертольоті з Маріуполя "азовець" розповів про захист міста (відео)

Завдяки тому, що ЗСУ застосовували спочатку для евакуації поранених вертольоти, з Маріуполя зміг вибратися і 20-річний боєць полку "Азов" Богдан Цимбал із позивним "Вог". Свою історію він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

«Родини вже, напевно, немає. Сім'я залишилася в пам'яті і серці. У квартиру вистрілив танк, там одразу загинули мама, баба і дядько. Батько у процесі фільтрації потрапив до рук негідників. Коли дізналися, що він батько „азовця“, почали бити, відвезли у невідомому напрямку», — розповів воїн.

Сам Богдан воює за Україну з 18 років. Під час оборони Маріуполя командував взводом. 22 березня отримав шість куль у боях за місто.

«Щоб зайти на позицію — невелике вікно, прикрите листом металу. Я відсуваю лист, бачу автомат, відкочу, отримую кулю в кисть, плече, хребець, стегно», — розповів він. Прикинувся мертвим, бо поряд були окупанти. «Вони подивилися на шеврон і кажуть: азовець? 200-й? Добивати не доведеться», — згадує Богдан.

Евакуювали захисника 25 березня. На вертольоті забрали шістьох поранених. Богдан Цимбал продовжує служити. «Повернемо кордони, закріпимося. Війна закінчиться, коли повністю заберемо свої території», — сказав воїн.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...