Втрутилось МЗС: Інтерпол перегляне розшук і затримання екс-комбата "Айдару"

Статут Інтерполу забороняє політично вмотивоване переслідування осіб.
Сергій Мельничук. Фото: соцмережі.

Інтерпол перегляне запит РФ про оголошення в розшук та затримання у Греції екс-комбата батальйону "Айдар", нардепа 8 скликання Сергія Мельничука, повідомляють Патріоти України.

МВС України і Національне центральне бюро Інтерполу Національної поліції України вказують на неприпустимість зловживання інструментами Інтерполу відповідно до ст.3 статуту цієї організації. Вона забороняє політично вмотивоване переслідування осіб, заявив Арсен Аваков, передає пресслужба МЗС.

Дипломатичними каналами йде активна робота для того, щоб Мельничук зміг повернутися додому. Генеральний секретаріат Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол після звернення НЦБ Інтерполу в Україні прийняв рішення про перегляд запиту РФ щодо оголошення у розшук і затримання Мельничука для перевірки його правової обґрунтованості.

"Сподіваємося, що ця чергова провокація РФ стосовно громадянина України Мельничука не досягне своєї мети, і він зможе повернутися додому", - сказав Аваков.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...