Втричі більше за попередні дані: У Пентагоні назвали кількість американців, які постраждали від авіаудару Ірану

​Спочатку президент США Дональд Трамп запевняв, що жоден з військових не загинув та не постраждав.

У 34 американських військовослужбовців діагностували черепно-мозкові травми після ракетного удару Ірану по військових базах США в Іраку 8 січня. Про це заявив представник Пентагону Джонатон Хоффман, передають Патріоти України із посиланням на CNN.

Повідомляється, що 17 поранених військових вже повернулися до служби в Іраку – 16 з них лікувалися, не залишаючи країну. Ще дев’ятеро американців проходять лікування в Німеччині. Окрім цього, вісім військових лікувалися в Німеччині, але їх доправили до США за додатковою меддопомогою.

Спочатку президент США Дональд Трамп запевняв, що жоден з військових не загинув та не постраждав під час авіаудару. Згодом речник Центрального командування США Білл Урбан повідомляв, що під час ракетного удару Ірану по американських базах в Іраку контузії отримали 11 військових.

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі Трампа попросили пояснити невідповідність між його заявою та цифрами, названими в Центральному командуванні. Президент США заявив, що не вважає травми серйозними. "Ні, я чув, що вони мали головний біль і кілька інших скарг, але я б сказав (і я можу повідомити), що це не дуже серйозно", - відповів Трамп.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...