Вугілля з Казахстану, транзит якого заблокувала Росія, відправлять іншим шляхом. Перша партія прибуде в Україну днями, - Шмигаль (відео)

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час інтерв'ю Радіо Свобода

Вугілля з Казахстану, транзит якого заблокувала Росія, мають доставити до України морським транспортом. Про це повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначають Патріоти України.

«Сьогодні є інформація про те, що вугілля з Казахстану через Тамань (порт на Азовському морі.-ред.), через порт виходить і буде спрямовуватися в Україну. Залізничне сполучення дійсно заблоковане, неможливо везти. Але морським транспортом, є інформація, перший корабель будуть відправляти буквально в найближчі дні», – зазначив голова українського уряду.

Українське акціонерне товариство «Центренерго» 16 листопада повідомило, що до України буде доставлено 663 тисячі тонн вугілля. Однак згодом з’явилася інформація, що Росія заблокувала перевезення залізницею цього вугілля.

Україна також закуповує вугілля у США та Колумбії. Перше із семи законтрактованих компанією ДТЕК суден із вугіллям зі Сполучених Штатів прибуло до України 20 листопада. Обсяг першого постачання становить 60,5 тисяч тонн. Очікується, що всі суднові партії прибудуть до України зі США та Колумбії протягом листопада 2021 – січня 2022 року. Це 5 поставок з вугіллям зі США та 2 поставки – з Колумбії.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...