Вважає Всевишнього комуністом? Путін заявив, що Росії "сам Бог велів" заборонити порівняння СРСР і нацистів

Президент Росії Володимир Путін погодився з ідеєю заборонити публічно порівнювати й ототожнювати дії керівництва СРСР і Німеччини за часів Другої світової війни. Це питання під час засідання ради з культури та мистецтва порушила глава комітету Держдуми РФ із культури Олена Ямпільська, передають Патріоти України із посиланням на "РИА Новости".

Ямпільська заявила, що книги, де ототожнюються дії радянських воїнів і нацистів, публікуються в РФ і "користуються популярністю у молоді". "Я вважаю, що якщо редакторам у наших видавництв не вистачає розуму, совісті й гидливості, щоб вилучати подібні пасажі, їм варто допомогти законодавством. Мені здається, у нас є моральне право посилювати закон, коли йдеться про осквернення нашої історичної пам'яті", – стверджувала депутатка.

Вона повідомила, що готує відповідну законодавчу ініціативу, і нині в комітеті підбирають правильне формулювання для проєкту. Путін підтримав цю ініціативу, але заявив, що діяти потрібно максимально акуратно. "Згоден із вашими пропозиціями, потрібно акуратно, звичайно, але зробити. Але якщо в деяких країнах за заперечення геноциду вірмен передбачено кримінальне покарання, нам сам Бог велів, напевно, вмикати відповідні механізми для захисту зовсім недавнього минулого", – заявив президент РФ.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...