Ввечері має прибути до Стамбула: Перший суховантаж з українським зерном успішно пройшов коридор

Станом на 2 серпня судно "Razoni" успішно пройшло коридор і вже близько 21:00 має прибути до Стамбула, де буде проінспектовано і відправлено далі. Про це повідомив речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук, передають Патріоти України.

Він зазначив, що відслідковувати рух "Razoni" можна за посиланням. Нагадаємо, Україні вдалося прорвати блокаду портів на Чорному морі. Перший суховантаж із нашим збіжжям вперше за майже шість місяців вирушив гуманітарним коридором з одеського порту до ліванського Триполі.

На облавку судна "Razoni" 26 тисяч тонн української кукурудзи. Суховантаж став тестовим судном, яке розпочало вивезення українського зерна на світові ринки. Ще 16 завантажених чекають на вихід з трьох українських портів – Одеси, Чорноморська та Південного.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...