Введення ринку землі в Україні: Зеленський пояснив умови допуску іноземців

Президент України Володимир Зеленський виступив за збереження довгострокової оренди землі іноземцями після відкриття ринку, закон про який було підписано 28 квітня. Про це він заявив під час візиту до Хмельницької області, передають Патріоти України.

Глава держави зазначив, що готовий особисто захищати договори про оренду землі іноземцями. "Правильно, щоб у всіх була можливість, звичайно ж, купувати землю. Це обов'язково буде після певних рішень. Але при цьому ви повинні теж знати, що ми не могли відкрити покупку землі для всіх, включаючи іноземні компанії. Тому що, ви ж говорите про рівні умови. А іноземні компанії мають умови зовсім інші", - сказав Зеленський.

Також він назвав умову для допуску іноземців до нового ринку землі. "Наша стратегія дуже проста. Ми зробимо спочатку кредитні умови, щоб наші селяни могли брати кредити під 2% - і тоді ми зможемо відкрити ринок для всіх. При цьому ми готові захищати договори довгострокової оренди і іноземні компанії, які давно на нашому ринку", - підкреслив президент.

Він додав, що до того часу потрібно зробити ще багато речей. "Я думаю, тут на рівні місцевої влади, принаймні, на рівні губернаторів нам можна відразу сигналізувати, якщо ви відчуваєте якісь проблеми. Просто щоб залишалася тривала оренда", - зазначив Зеленський.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....