"Ви - герой, якого всі люблять": Джонсон, який оголосив про свою відставку, провів розмову із Зеленським

Після заяви про відставку з посади прем'єра Британії Борис Джонсон провів телефонну розмову з українським президентом Володимиром Зеленським. У своїй розмові, британський політик запевнив, що Лондон продовжуватиме надавати життєво важливу оборонну допомогу "стільки, скільки буде потрібно". Про це йдеться у пресрелізі за підсумками телефонної розмови, опублікованій на сайті британського уряду, передають Патріоти України.

Відповідно до повідомлення, поки ще прем’єр-міністр у розмові із Зеленський підтвердив непохитну підтримку Сполученим Королівством України. Прем'єр-міністр додав, що продовжить співпрацювати з партнерами, щоб спробувати припинити зернову блокаду найближчими тижнями.

"Він подякував президенту Зеленському за все, що він робить для свободи, за дружбу та доброту українського народу. Президент Зеленський подякував прем’єр-міністру за рішучі дії щодо України та зазначив, що український народ вдячний Великій Британії за зусилля", - сказано у заяві. У кінці розмови прем’єр-міністр похвалив Зеленського, сказавши: "Ви - герой, якого всі люблять".

У пресслужба Офісу президента України зауважили, Зеленський висловив прем’єр-міністру щиру подяку за "рішучу та безкомпромісну підтримку нашої держави з перших днів повномасштабної російської агресії, а також за лідерство у відстоюванні інтересів України на міжнародній арені".

"Усі ми із сумом сприйняли цю новину. Не лише я, а й усе українське суспільство, яке вам дуже симпатизує. Весь мій Офіс та всі українці вдячні вам за допомогу. Ми не сумніваємося, що підтримка Великої Британії збережеться, але ваше особисте лідерство й харизма робили її особливою", – наголосив Володимир Зеленський.

Окрім цього, глава держави розповів Джонсону про розвиток ситуації на фронті, а також було обговорено поточний стан і перспективи українсько-британської співпраці. Окрему увагу політики приділили питанням оборонної взаємодії та політичної підтримки України. Іншою ключовою темою перемовин було розблокування експорту збіжжя з українських портів.

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...