"Ви - спадкоємці Петра I, Катерини II": Папа Римський на зустрічі з російською молоддю знайшов доречним славословити "велич Росії"

Франциск заявив, що росіяни - спадкоємці "великої" країни і закликав молодь не забувати про це. При цьому як приклад величі навів чомусь найодіозніших україножерів, котрим намагається бути подібним і Володимир Путін

Папа Римський Франциск заявив, що росіяни - спадкоємці "великої" країни і нагадав місцевій молоді про роль Петра I, Катерини II та інших "імперців" Росії.

У цьому контексті він закликав росіян не забувати про свою спадщину і сказав їм "спасибі" за їх спосіб бути "росіянами", йдеться на сайті служби архиєпархії Божої Матері в Москві.

Відзначається, що відповідною промовою Папа відзначився в рамках Всеросійської зустрічі католицької молоді в Санкт-Петербурзі 25 серпня.

"Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії - великої, освіченої, [країни] великої культури і великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої матінки - Росії, йдіть вперед з цим. І спасибі вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами", - сказав Франциск.

Таким чином Папа відповів на зустрічне запитання молоді РФ про те, як він ставиться до Росії, вказує Московська архиєпархія.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...