"Ви краще допоможіть зброєю": У ЗСУ відповіли Воллесу на його "корисну пораду"

Україна сама вирішить, кого призивати на війну. Натомість партнерам краще допомогти нам зі зброєю. Про це в ефірі телемарафону сказав голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко, передають Патріоти України.

"Кого призвати, ми вирішимо самі, а ви нам допоможіть більше зброєю, технічними засобами. А яку вікові категорію, ми вирішимо більш самі з урахуванням наших соціальних зрізів, наших можливостей потенційних. І це знає насправді найкраще наша Ставка головнокомандувача, Генеральний штаб", – підкреслив він.

Сьогодні воюють усі вікові категорії

Наразі розглядається законопроєкт про те, щоб скоротити вік військовозобов’язаних з 25 років, але президент його ще не підписав. Тимочко впевнений, що в нього є для цього причини й мотиви.

Як наголошує голова ради резервістів, ми маємо враховувати той момент, що генофонд в будь-якому випадку потрібно зберігати.

"З іншого боку, якщо на це оглядатися, то можна втратити цілу державу. Вікові категорії в нас воюють абсолютно всі ті, хто добровільно прийшли – і в 19, і в 20 років, за згодою батьків", – підсумував Іван Тимочко.


Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...