"Ви маєте втрутитися": Бацька назвав Україну спільною проблемою Білорусі і Європи

Олександр Лукашенко стверджує, що влада ЄС відповідальна за події в Україні.

Олександр Лукашенко. Фото: SPUTNIK Беларусь.

Білоруський президент Олександр Лукашенко закликав Європейський союз допомогти стабілізувати ситуацію в Україні. Про це повідомляє Sputnik у понеділок, 22 липня, передають Патріоти України.

"У нас є з вами спільна проблема, можна сказати, біда - Україна. Я дуже добре знаю український народ і все те, що сьогодні відбувається в Україні, цей народ того не заслужив", - заявив Олександр Лукашенко в ході робочої зустрічі з главою представництва ЄС в країні Андреа Вікториним.
За словами Олександра Лукашенка, після того як в Україні відбулися президентські і парламентські вибори, питання, пов'язане з владою в країні, там було вирішено. Він нагадав, що раніше Євросоюз подав безліч обнадійливих для України і її народу сигналів. "Я б вас дуже просив посприяти стабілізації ситуації в Україні", - звернувся він до представника ЄС і попросив передати в Брюссель сигнал, що "Україна потребує підтримки".
Олександр Лукашенко стверджує, що влада ЄС відповідальна за події, так як перед Євромайданом пропонувала Києву "альтернативу у вигляді зближення з Європою". "Європейський союз сказав А, повинен сказати Б, якщо говорити відверто. Треба допомогти українському народові", - підсумував глава держави.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...