"Ви можете завершити війну вже зараз": Буданов звернувся до окупантів із закликом здаватися в полон

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов звернувся до російських окупантів із закликом здаватися в полон. Для цього їм слід звернутись до проєкту "Хочу жити".

Буданов підкреслив, що здавшись у полон, росіяни допоможуть швидше закінчити розв'язану країною війну. Відповідне відео з'явилося у YouTube, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Глава української розвідки зазначив, що вже більше року кремлівський режим не може досягти жодної своєї мети, які були поставлені під час широкомасштабного вторгнення в Україну.

"Я звертаюся до російських військових, яким пощастило вижити у штурмах та розбитих окопах, буде ще гірше. У вас є вибір: померти чи врятувати своє життя. В Україні діє державний проєкт "Хочу жити", який допомагає військовослужбовцям армії Росії", – сказав він.

Читайте також: "Війна була неминуча": Росія планувала вторгнення в Україну з 2007 року, – Буданов

Буданов зазначив, що українські підрозділи вже вивели сотні російських солдатів за лінію фронту, тепер вони у безпеці, живуть у нормальних умовах під наглядом Комітету Червоного хреста. Усі вони мають триразове харчування, можливість дзвонити додому та навіть отримувати посилки.

При цьому всі вони оформляються як ті, що потрапили в полон у бою, тому в Росії їм продовжують нараховуватися і бойові, і зарплата.

Крім того, вони мають вибір: пересидіти війну і повернутися додому або не повертатися до РФ взагалі. Вони зможуть просити притулок в Україні та низці інших країн Європейського союзу.

Читайте також: Буданов розповів, бої за які населені пункти остаточно зруйнували задум РФ щодо України

"Ви можете закінчити війну вже зараз, не потрібно чекати поки вас уб'ють або важко ранять! Звертайтеся в проєкт "Хочу жити" і ми допоможемо витягнути вас з м'ясорубки, що насувається", – резюмував Буданов.

Зробити це можна за допомогою чат-боту "Хочу жити" https://t.me/spasisebyabot

Для дзвінків +38 044 350 89 17

688 (з українських номерів)

Для звернень до Telegram або WhatsApp

+38 095 688 68 88

+38 093 688 68 88

+38 097 688 66 88

Нагадаємо, Україна отримує понад 3000 запитів на місяць від військових ЗС РФ, які воюють проти ЗСУ на фронті та бажають здатися в полон. Кожен висновок окупанта стає окремою спецоперацією, покликаною зберегти життя наших воїнів і як би там не було військового злочинця.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...