Ви навряд чи чули ці прізвища: Хто найбільше збагатився в ОРДО (відео)

Журналісти розслідували діяльність олігархів з окупованої частини Донеччини Ігоря Андрєєва та Дмитра Єгурнова. Єгурнов не володів великим бізнесом до 2014 року. Його пов'язують з ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним. Про це йдеться у розслідуванні "Новостей Донбасса", передають Патріоти України.

І Єгурнов, і Андрєєв після 2014 року вели бізнес як на окупованій, так і на підконтрольній територіях. Компанії Єгурнова вигравали тендери від українських держкомпаній. Єгурнов займався поставками товарів і продуктів в ОРДЛО на початку війни.

У листопаді 2014 року він заснував ТОВ "Майстер-Торг". Зареєстрував його в окупованій Макіївці. Компанія стала головним дистриб'ютором продуктів на окупованій території. 2015 року "Майстер-Торг" заснував торгову марку Bocado. Вона займається виробництвом консервованих продуктів у російському місті Білгород.

Єгурнову також належить ТОВ "Майстер-Трейд". Через цю компанію з Росії поставляють товар ті фірми, які бояться безпосередньо взаємодіяти з ЛДНР

У квітні 2020 року Пушилін виділив компанії "Майстер-Торг" $6,8 млн кредиту.

Журналісти повідомили, що Єгурнов контролює телеканал "Юніон". Йому Пушилін видав 1 млн руб.

Єгурнов значиться бенефіціаром і власником українських ТОВ "Інтерелектро-2010", "Майстер-кабель Україна" та "Майстер-Кабель Київ". До 2017 вони вели торгівлю з компаніями з непідконтрольної території. Єгурнов перестав бути бенефіціаром цих ТОВ у серпні 2017 року. СБУ вважає, що Єгурнов досі їх контролює.

Ексдепутат Донецької облради Ігор Андрєєв володіє багатьма компаніями. Серед них фірма молочних продуктів і напівфабрикатів "Геркулес".

Після початку війни бізнес Андрєєва юридично переїхав на підконтрольну територію. В ОРДО створили ТОВ "Торговий Дім "Гірник", яке отримало контроль над виробництвом молочних продуктів. Компанія володіє марками "Геркулес", "Пан-Фазан" і "Добриня".

2016 року ТД "Гірник" отримав в ОРДО монополію на закупівлі металобрухту. Метал вивозили в Україну. СБУ зацікавилась поставками. Власником вантажу було ТОВ "Торговий дім "Гірник". Участь у транспортуванні брав Донецький металопрокатний завод і "Електросталь", що належали Андрєєву. Після блокади 2017 року поставки припинилися.

Краматорська компанія ПрАТ "Геркулес" перебуває на стадії судового розгляду у справах про банкрутство. Але напівфабрикати торгової марки досі продають в українських магазинах. Пельмені та вареники під цією маркою випускає ТОВ "Провінція Плюс" з Києва.

В ОРДО ТД "Гірник" відкрив мережу супермаркетів "Геркулес-Moloko".

Донецький металургійний завод після двох років простою частково відновив роботу. Андрєєв також контролює Єнакіївський коксохімпром, шахту "Щегловська глибока", збагачувальну фабрику "Чумаківська" і шахтоуправління "Донбас".

Розслідування кримінальних справ Єгурнова і Андрєєва не завершили. У санкційних списках їх немає.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...