"Ви тепер контрактники!": Російська влада відправляє в Україну строковиків, - "Комітет солдатських матерів"

Російська влада почала перекидати на кордон із Україною солдатів-строковиків, яких насильно переводять на контрактну службу. Про це заявив заступник голови "Комітету солдатських матерів" Росії Андрій Курочкін "Новой газете", передають Патріоти України.

"У частинах не вистачає контрактників і командування частин чинить тиск на строковиків, змушує укладати тимчасові контракти. Обіцяють потім розірвати їх, але це буде важко зробити. Останніми днями надходять десятки дзвінків від батьків. Мами бійців нам повідомляють, що строковикам на кордоні видають зброю і їм кажуть, що вони тепер контрактники. Нічого не пояснюють, потім хлопці не виходять на зв'язок – в них відбирають усі засоби зв'язку. Ми зараз терміново збираємо дані строковиків, передаємо цю інформацію до військової прокуратури, Міноборони та інших відомств", - розповів Курочкін.

Курочкін додав, що "Комітет солдатських матерів" фіксує масове переведення строковиків на контракт практично в усіх регіонах. Бійці дізнаються, що їх перевели на контрактну службу, вже на кордоні або перед виїздом, уточнив він.

За словами Курочкіна, нещодавно призваних солдатів відправили до кордону на навчання, звідти вони повідомляють батькам, що статус військового квитка змінився зі строковика на контрактника. За інформацією видання "Агентство", журналісти виявили свідчення, що строковиків за кілька днів до вторгнення перекидали до Бєлгородської області, ближче до кордону з Україною.

У соцмережах почали з'являтись повідомлення жінок про те, що їхніх синів, які проходять строкову службу в російській армії, відправили на кордон із Україною. Відправили навіть тих, кого призвали лише у грудні 2021 року.

Міноборони РФ стверджує, що не відправляє військовослужбовців строкової служби до гарячих точок. За законом, строковиків можна спрямовувати до зони бойових дій не раніше, ніж за чотири місяці після початку служби в армії.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...