"Вибачте, помилилися?": На Миколаївщині під час навчань військові обстріляли село (відео)

На полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області під час навчань "Козацька булава - 2021 ("Cossack Mace-2021") один зі снарядів, які випустив танк Т-64, розірвався біля житлових будинків в селі. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Однак прокуратура завела кримінальну справу за фактом недбалого ставлення до військової служби під час маневрувань. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону, передають Патріоти України.

Інцидент стався 22 липня під час завершальної частини навчань. "В ході стрільб, які виконували військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи з танків Т-64 в русі, зафіксовані снаряди, які розірвалися недалеко від населеного пункту і на території приватного домогосподарства", - йдеться в повідомленні.

В результаті обстрілу ніхто не постраждав. Прокуратура завела кримінальну справу. "За фактом недбалого ставлення до військової служби під час навчань (ч.3 ст.425 КК) розпочато кримінальне провадження. Призначено перевірку, в ході якої винні будуть встановлені й притягнуті до відповідальності", - додали в прокуратурі.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...