Вибір на користь "благої вісті від президента про 8 000" доволі ризикований, - політтехнолог Голобуцький

Одна справа - "Юліна тисяча", котра стосувалась все ж широких верств населення...

"Зеленський, як я й писав, остаточно зупинився на іміджі "ретранслятора позитивних новин". А весь негатив лишив спікерам Зе-команди", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"От і сьогодні зробив чергову оптимістичну і дуже позитивну заяву: про допомогу ФОПам, про "вповільнення зростання захворюваності", і навіть сказав, що за його особистою рекомендацією Шмигалю локдауну в грудні не буде, а в січні якщо й буде, то м'якший.
Зважаючи, що ні Шмигаль, ні Зеленський ні разу не лікарі, то "владне розпорядження не запроваджувати локдаун" виглядає неоднозначно. Це стиль авторитарної влади, а не президента демократичної, при тому парламентсько-президентської республіки.
А взагалі вибір на користь "благої вісті від президента про 8000" доволі ризикований. Одна справа - "Юліна тисяча", котра стосувалась все ж широких верств населення. І геть інша справа - 8000, для отримання котрих навіть в законі прописані дуже жорсткі вимоги. А реально їх зможуть отримати з об'єктивно порожнього бюджету якщо не одиниці, то десь близько до того. В підсумку це ображена більшість, чутки, що "давали своїм" - і швидше негативний, ніж позитивний вплив на рейтинг Зеленського. Але, тим не менш, поки президентський рейтинг тримається. Питання, як надовго.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...