Вибори дострокові, але неспішні: Зеленський прокоментував зустріч з лідерами фракцій Верховної Ради

Президент не став виходити до преси слідом за депутатами і обмежився заявою на сайті та живим спілкуванням юриста Коломойського.

Володимир Зеленський прокоментував зустріч з керівництвом Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій і груп. Заява за підсумками зустрічі в Адміністрації президента опубліковано на офіційному сайті президента, зазначають Патріоти України.
Представників парламенту на наступний день після інавгурації Зеленський скликав, щоб обговорити дострокові вибори до Верховної Ради. Зеленський назвав головною підставою для розпуску парламенту відсутність коаліції і вкрай низька довіра громадян.- Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції - 4%. Це - оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я як гарант Конституції зобов'язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску - з 2016 року не існувало коаліції, - цитує нового лідера його прес-служба.У повідомленні зазначається, що точна дата виборів залежатиме від того, коли саме Зеленський видасть указ про розпуск парламенту. Самі депутати за підсумками зустрічі говорили журналістам, що це 21 або 28 липня.
Володимир Зеленський до журналістів після зустрічі не виходив. За нього це зробив довірена особа Андрій Богдан, котрий представився радником президента з юридичних питань. Він повідомив пресі, що Зеленський також виступає за зміни у виборчому законодавстві - скасування мажоритарної системи (обраними вважаються кандидати, які отримали більшість голосів виборців в своєму виборчому окрузі) і зниження прохідного бар'єру з 5 до 3%. Ці питання можуть поставити на порядок денний під час позачергового засідання Верховної Ради.

На зустрічі із Зеленським дострокові вибори підтримали "Батьківщина", "Самопоміч" і "Відродження". Незаконним розпуск вважають БПП, "Народний фронт" і "Радикальна партія", однак, вони сказали, що готові до позачергових виборів.

Зустріч лідерів фракцій із Зеленським тривала більше двох годин. Ще до її завершення на сайті президента з'явилися фотографії переговорів. Депутатів попросили здати свої телефони, з чим був незгодний Олег Ляшко. Після сперечань з охороною лідеру "Радикальної партії" довелося погодитися з умовами зустрічі.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...