Вибори голови Антикорупційного суду: Названо топ-3 претенденти

У вівторок, 7 травня, відбуваються вибори голови Вищого антикорупційного суду України. Ключовими претендентами на цю посаду є троє кандидатів, повідомляють Патріоти України.

Про це розповів головуючий на зборах суддів Віктор Маслов. Зокрема йдеться про Олега Павлишина, Олену Танасевич і Маркіяна Галабалу.

Олег Павлишин народився у 1964 році, має 25 років судового стажу, є суддею з 2002 року. Працював у Апеляційному суді Львівської області.

Олена Танасевич працює суддею з 2012 року, була заступником голови Печенізького районного суду Харківської області. Закінчила Національний університет "Харківська юридична академія імені Ярослава Мудрого".

Маркіян Галабала — адвокат, 1981 року народження, захищав інтереси колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, є адвокатом сімей Героїв Небесної Сотні, громадський активіст, колишній заступник голови тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Однак у ході голосування, передає Інтерфакс-Україна, жоден з кандидатів не отримав підтримки більшості суддів Вищого антикорупційного суду. Так, за підсумками голосування Галабала набрав 9 голосів, Танасевич — 15, Павлишин — 14. У зв'язку з цим збори суддів проведуть повторне голосування, і до бюлетеню будуть включені кандидати, які набрали більшу кількість голосів — Танасевич і Павлишин. У засіданні оголошено технічну перерву для підготовки до другого туру голосування.

Однак і після повторного голосування суддям не вдалося обрати голову новоствореного суду. Отже, процедура висування і голосування буде повторена.

Зокрема, Павлишин отримав 15 голосів, а Танасевич — 16, при тому, що голосувало 38 суддів. У засіданні знову оголошено перерву до 15:00.

Кандидат на посаду голови Вищого антикорупційного суду Павлишин пояснив, що під час перерви будуть проведені консультації. "Судді налаштовані на вибори", — сказав він.

За його словами, необхідно, щоб кандидат набрав мінімум 20 голосів суддів. Павлишин також повідомив, що збори суддів мають визначитися і з датою початку роботи суду. "Є дві дати — серпень і вересень", — розповів суддя.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...