Вибори наближаються: Соціологи оприлюднили свіжий рейтинг (інфографіка)

За Володимира Зеленського на виборах президента готові проголосувати 29,1% виборців, а Юлія Тимошенко випереджає Петра Порошенка на 0,7%, тобто в межах похибки. Про це свідчать результати опитування Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Центру "Соціальний моніторинг", проведеного з 18 до 26 березня, повідомляють Патріоти України.

Так, серед тих, хто визначився з вибором і готовий прийти на дільницю, Тимошенко підтримали 16% респондентів, а Порошенка 15,3%.

За Анатолія Гриценка готові віддати голос 9,1%, за Юрія Бойка – 8,4%, за Олександра Вілкула – 6,1%, за Олега Ляшка – 5,7% опитаних. Решта кандидатів не набирають і 3%.

При цьому на голосування готові прийти близько 85% респондентів (51,6% – точно підуть, 33,6% скоріше підуть). Не збираються голосувати 8,4% опитаних. Не змогли відповісти, за кого голосуватимуть, ще 13,1% респондентів.

Для багатьох їхній вибір є не остаточним, найбільш упевнені в своєму виборі кияни.

Зеленський може набрати у першому турі 31,4% голосів за рахунок прихильників інших кандидатів, якщо тих не буде у списку. Тимошенко в такому разі може наростити свій рейтинг до 18,9%, а на позиціях Порошенка "другий вибір" не позначиться – 15,4%.

Інститут імені Яременка й "Соціальний моніторинг" провели два всеукраїнських опитування: перша хвиля – 18-24 березня (вибірка 2040 респондентів), друга хвиля – 22-26 березня (вибірка 2000 респондентів). Виборців (людей старше 18 років) опитували методом домашнього face-to-face інтерв’ю.

Стандартне відхилення: +/- 2,2% для хвиль; при об'єднанні масиву даних (4040 респондентів) – 1,68%. Рівень кооперації респондентів: хвиля перша 57%, хвиля друга 51%.

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...