Вибори опинилися під загрозою: Політолог показав ексклюзивний документ з Адміністрації президента (фото)

Лист було направлено до Верховної Ради через два тижні після підписання указу про її розпуск.

Тарас Березовець. Фото: Фейсбук.

Адміністрація президента України Володимира Зеленського в зв'язку з достроковими виборами до Верховної Ради попросила у спікера парламенту Андрія Парубія списки членів коаліції з "БПП" і "Народного фронту". Про це написав у Facebook політолог і телеведучий Тарас Березовець, опублікувавши підтверджуючий документ, підписаний главою АП Андрієм Богданом, передають Патріоти України.

Примітно, що лист було направлено до Верховної Ради через два тижні після підписання указу про її розпуск. Політолог вважає, що таким чином представники АП "намагаються послатися на рішення Конституційного Суду, ухвалене в 2008 році" і сподіваються на перемогу у цій справі.

"Але є проблема. Адже крім цього, було рішення КС від 6 квітня 2010 року, яка визначило, що до коаліції можуть входити як фракції, так і окремі депутати", – зазначив Березовець.

Політолог розповів із посиланням на джерело в КСУ, що більшість суддів схиляються саме до логіки останнього рішення. "Таким чином, дострокові вибори можуть бути визнані неконституційними", – резюмував Березовець.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: