Вибори президента Молдови: Проросійський Додон каже про свою перемогу і готовність відстоювати її силою. Екзитполи свідчать про перевагу проєвропейської Санду

Обидва учасники другого туру виборів президента Молдови заявили, що за їхніми даними йдуть до впевненої перемоги за підсумками голосування, зазначають Патріоти України.

Чинний президент Молдови Ігор Додон заявив, що є лідером виборів, якщо не враховувати голоси виборців, що не проживають на контрольованій урядом території країни.

"За нашими розрахунками, ми ведемо всередині країни, без урахування Придністров’я та діаспори" - заявив він. Додон одночасно дав зрозуміти, що не вважає чесними результати голосування за кордоном і розглядає можливість їх оскарження. "Були численні порушення, в основному пов’язані з підвозом", - заявив він.

Варто зауважити, що опитування на виході з виборчих дільниць Afterpoll дає протилежний прогноз і свідчить про перемогу Санду з перевагою у 10%. Треба зауважити, що у Молдові опитування нерідко дають помилку, однак вони не враховують також голосування за кордоном, яке у першому турі давало суттєву перевагу Майї Санду. З урахуванням його результатів перевага Санду мала бути ще більшою.

Напередодні другого туру Додон заявив, що результати підрахунку голосів доведеться захищати.

"15 листопада ми всі, як один, маємо піти голосувати. А 16-го, якщо знадобиться, ми всі маємо вийти і захищати свою перемогу", - заявив президент Молдови.

Під час промови він двічі наголосив, що потреба "захисту нашої перемоги" є реальною.

"Ми маємо бути жорсткими і давати відсіч. І я вам обіцяю, що ми не впустимо перемогу. І якщо треба буде вийти сюди (на площу) і захищати її – ми вийдемо і будемо захищати. Не заради Додона, а заради наших дітей", - заявив він.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...