Вибори, так вибори: Кличко запустив процес переобрання Київради

Міський голова хоче, щоб кияни визначились кому довірять управління рідним містом

Віталій Кличко заявив про консультації з керівництвом депутатських фракцій та груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради. Про це міський голова повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Друзі! Я ініціював консультації з головами депутатських фракцій і груп про дострокове припинення повноважень Київради VIII скликання», – пише Кличко.

Він висловив невдоволення через відсутність кворуму. Усього в залі зареєструвалося 46 народних обранців.

«Чому не було кворуму? Тому що «працюють» з багатьма депутатами. Тому підривають і дестабілізують роботу київської влади. І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу. Коли потрібно вирішувати багато питань щодо забезпечення життєдіяльності міста», – стверджує мер.

Кличко додав, що йому не цікаві «чиїсь договорняки і маніпуляції».

«За це депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали. І, судячи з усього вже скоро …», – додав Кличко.

Раніше повідомлялося, що 4 вересня Кабінет міністрів погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА. У відповідь на рішення уряду, Кличко назвав можливе звільнення неконституційним. На думку міського голови, у столиці хочуть ввести президентське правління.

Після цього лідери депутатських фракцій Київської міської ради звернулися до Зеленського з проханням повторно призначити Кличка головою КМДА.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...