Вибори у Венесуелі: Держдеп США закликав Мадуро піти по-хорошому

США вважають переможцем президентських виборів у Венесуелі кандидата від об'єднаної опозиції Едмундо Гонсалеса, а не чинного президента Ніколаса Мадуро. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передають Патріоти України з посиланням на пресслужба Держдепу.

"На жаль, обробка голосувань і оголошення результатів контрольованою Мадуро Національною виборчою радою (CNE) були глибоко помилковими, що призвело до оголошених результатів, які не відображають волю народу Венесуели", - сказав він.

Національна виборча рада Венесуели, попри заклики опозиції та багатьох зарубіжних країн, досі не опублікувала докладних результатів виборів 28 липня.

"Тим часом демократична опозиція опублікувала понад 80% протоколів, отриманих безпосередньо з виборчих дільниць по всій Венесуелі. Ці протоколи показують, що Едмундо Гонсалес Уррутіа отримав більшість голосів на цих виборах, перемігши з непереборним відривом", - заявив Блінкен.

Держсекретар США додав, що про перемогу Гонсалеса говорять і свідоцтва іноземних спостерігачів, і дані екзитполів.

Водночас Блінкен не називав Гонсалеса безпосередньо президентом Венесуели, але привітав його з успішною кампанією і закликав венесуельські партії розпочати переговори про мирну передачу влади, обіцяючи їм підтримку зі сторони США та їхніх союзників.

Нагадаємо, 29 липня Мадуро оголосили переможцем виборів з 51% голосів порівняно з 44% в опозиціонера Едмундо Гонсалеса.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...