"Вибори" в Криму: РНБО України запровадила персональні санкції проти сотень колаборантів та окупантів

засідання

В п'ятницю, 15 жовтня, відбулося чергове засідання РНБО, на якому були введені санкції проти осіб, причетних до виборів до російської Держдуми на окупованих територіях Донбасу та в анексованому Криму, зазначають Патріоти України.

Під обмеження потрапили 237 осіб, які брали участь в підготовці виборів до Держдуми на окупованих територіях України. Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

Данилов також зазначив, що затвердили перший в історії «План оборони України». Над ним працювали два роки.

Також розглянули питання стратегії біобезпеки. Документ стосується коронавірусу, але подробиці секретар РНБО не озвучив. За словами Данилова, пік захворюваності на коронавірус очікується в кінці жовтня — на початку листопада. У піковий період в лікарні можуть потрапити понад 50 тисяч українців.

Рада нацбезпеки затвердила санкції проти російської компанії MERE. Останній в Україні супермаркет, який зараз працює у Білій Церкві, буде закритий. Санкції застосували через те, що компанія працює в окупованому Криму.

Крім того, РНБО звернувся до Кабміну з проханням перевірити якість роботи керівництва Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів. Питання його роботи можуть розглядати вже на найближчому засіданні уряду.

Нагадаємо, нещодавно Рада національної безпеки і оборони в рамках реалізації закону про олігархів, запустила систему моніторингу бізнесменів, які можуть потрапити під це визначення.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...