Вибори в США дадуть імпульс завершенню війни? Портников дав прогноз і пояснив, що стоїть за ініціативами Китаю

Хто б не переміг на президентських виборах у США, республіканець Дональд Трамп чи представниця демократів Камала Гарріс, на завершення війни в Україні це суттєво не вплине. Жоден із кандидатів не має, що запропонувати російському диктатору Володимиру Путіну, а отже немає про що вести перемовини, передають Патріоти України.

Таку думку інтерв’ю OBOZ.UA висловив політичний аналітик, публіцист Віталій Портников. Він переконаний: єдине, що може зацікавити кремлівського лідера, – контроль над Україною.

"На мій погляд, від перемоги на президентських виборах у США будь-якого кандидата нічого серйозно не зміниться. Тому що ані у Трампа, ані у Гарріс немає чого запропонувати Путіну такого, що допоможе йому погодитися на переговори", – сказав аналітик.

"Вони ж не можуть йому сказати – "забирай Україну, і на цьому наші проблеми вичерпуються". А все інше його не цікавить", – переконаний Портников.

Він наголосив, що за відсутності пропозицій перемовини вести не можна.

Також Портников прокоментував ініціативи Китаю, який намагається протидіяти українському мирному плану і створив платформу "Друзі миру", учасники якої погодилися з пропозиціями Китаю та Бразилії щодо припинення війни.

"Знову-таки, пропозиції щодо цієї платформи Росію не влаштовують, тому що вони передбачають припинення вогню по лінії зіткнення без будь-яких гарантій того, що Україна не опиниться у західній зоні впливу", – пояснив публіцист.

За його словами, припинення вогню відповідно до китайського плану, не гарантуватиме безпеку України, але й Росії не дасть упевненості, що наша держава буде у сфері її впливу.

"Тому Китаю теж немає чого запропонувати Росії", – переконаний Портников.

Він назвав ініціативу Китаю грою у ще одну альтернативну платформу, де будуть інші країни-учасники і головним героєм буде не Україна чи США.

"Китай вважає будь-який український форум миру платформою, яка ініційована Штатами, тому прагне ініціювати власну. Тобто це просто переведення софітів в інший бік", – зазначив аналітик.

Китайсько-бразильська ініціатива "Друзі миру" просуває політичні переговори щодо досягнення миру, нерозширення площі ведення бойових дій, недопущення ескалації та ненагнітання ситуації будь-якою стороною.

Китай фактично пропонує заморозити лінію фронту, яка існуватиме на момент ухвалення мирного плану. Це означає, що Україна залишиться без частини своєї території, окупованої РФ, з незрозумілими перспективами та на невизначений термін.

ЗСУ можуть утримувати території на Курщині ще кілька місяців: У Bloomberg пояснили, який план у Зеленського

четвер, 10 жовтень 2024, 22:55

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Надалі ця територія може стати "важелем" у майбутніх переговорах з Москвою, передають Патріоти України. Про це пише Bloomberg. Американські чиновник...

"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

четвер, 10 жовтень 2024, 21:44

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України. Чолаку підкресли...