Вибори-вибори: Що встигне за сто днів новий президент, - експерт

За сто днів цілком реально встигнути зробити щось важливе на посаді президента. Якщо виграє Володимир Зеленський, то одразу постане питання про розпуск парламенту і кадрові зміни в уряді. Про це розповів політичний експерт Петро Олещук, повідомляють Патріоти України.

Розпуск Верховної Ради – дискусійне питання. Зеленський в інтерв’ю ЗМІ заявив, що спиратиметься винятково на закон. Якщо законодавча можливість буде, то вони на це підуть. Зеленському це вигідно, – зауважує Петро Олещук.

По-друге, говорить експерт, Зеленський обіцяв закон про імпічмент президента і зняття недоторканності з нардепів. Вочевидь, за його словами, законопроект про імпічмент Зеленський внесе до парламенту і використовуватиме, як спосіб тиску на народних депутатів, а також мобілізацію своїх виборців. Це буде важливим моментом його політичної боротьби. Якщо Зеленський проштовхне закон про імпічмент, це стане його серйозною перемогою.

По-третє, постане питання про призначення на пости, на які кандидатури подає президент. Приміром, генпрокурора.

Луценко вже заявив, що нікуди йти не збирається з посади генпрокурора. Але президент може це питання винести на розгляд парламенту. І щось підказує, що у Верховній Раді можуть знайтися охочі звільнити Луценка. Ймовірний консенсус різних політичних сил, – вважає Петро Олещук.

Також в інтерв’ю Зеленського прозвучала теза про перенесення Адміністрації Президента з Банкової в інше приміщення. Щоб не заважати людям – кожного разу перекривати рух у центрі міста. На думку Олещука, це буде символічний жест, який приверне увагу українців. У будь-якому випадку, наголошує політолог, вакууму влади не буде. Так чи інакше восени пройдуть парламентські вибори. Сформується новий уряд, який визначатиме всі аспекти економічної політики.

Джерело: 24 канал

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...