Вибори-вибори: Святослав Вакарчук оприлюднив свої статки

Музикант зізнався, що за останні три роки отримав 20 млн грн дивідендів.
Святослав Вакарчук. Фото: соцмережі.

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук розповів про свої доходи і скільки він витрачає власних коштів на політичну силу, передають Патріоти України.

«У мене є одна машина Range Rover, їй приблизно п’ять років. Є банківські рахунки (на них близько 12 млн грн). Але у мене немає ніяких офшорних компаній. Я ніяк не пов’язаний в бізнесі з олігархами», – сказав музикант в інтерв’ю.

Він зізнався, що за останні три роки отримав 20 млн грн дивідендів. Конкретно за минулий рік – 5 млн грн. При цьому Вакарчук уточнив, що кожен рік суми різні.

На питання про фінансування партії, Вакарчук відповів: «У нас є близько 10 заможних людей, які долучилися до фінансування». Він наголосив, що також особисто фінансує партію і вже вклав у неї 2-3 млн грн.

«Це плюс короткої кампанії. До того ж, ми – молода партія, нам треба набагато менше грошей, ніж іншим. Приблизно 70-80 млн грн. Ці гроші будуть підйомними для нас та наших друзів. Я ось, наприклад, всі виручені кошти за мій концерт 360 градусів на ВДНГ витрачу на фінансування партії – і це будуть досить великі кошти — понад 2 млн. грн», – зізнався Вакарчук.

Прізвища інших спонсорів він відмовився називати, але пообіцяв це зробити після з’їзду партії.

«Зараз існують спеціальні хитрі обмеження, які нам залишили попередники. Якщо нам потрібна кампанія 70 млн – це означає, що за законом ми не можемо взяти по 15 млн у п’яти заможних людей і сплатити з цього податки. Вони можуть зробити внесок на суму близько 1,7 млн грн. Ми не хочемо порушувати закон і знайдемо способи для того, щоб це було максимально відкрито», – зазначив музикант.
Джерело: LIGA.net

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...