Вибовкав плани росіян щодо Маріуполя: ФСБ вивезла в невідомому напрямку ватажка "ДНР" Басуріна

Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ вивезла в невідомому напрямку бойовика російського маріонеткового терористичного угруповання «ДНР», «заступника командувача» корпусу «міноборони» псевдореспубліки Едуарда Басуріна після його заяви про хімічну атаку на завод Азовсталь у Маріуполі. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

За даними української розвідки, продовжуються репресії щодо командирів російської армії, які «не виправдали високої довіри» і очікувань керівництва РФ та фактично провалюють завдання у війні проти України.

Зокрема встановлено, що після спілкування зі співробітниками ФСБ Басуріна вивезли в невідомому напрямку. Розправу над ним пов’язують з необережною заявою, яка розкрила плани РФ застосувати хімічну зброю проти українських оборонців Маріуполя.

Це не єдиний випадок «розв’язання питання» з боку російських спецслужб щодо командирів, які з різних причин потрапили до чорного списку. Так, з 24 березня по 2 квітня в окупованій Горлівці працювала комісія з РФ, яка мала виявити причини поточного некомплекту 3-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ.

З’ясувалось, що, згідно з доповідями командирів, 3-я ОМСБр до початку війни була на 100% укомплектована особовим складом. Однак після початку бойових дій з’ясувалось, що реальна наявність військовослужбовців склала близько 55% штатного розкладу.

Після встановлення фактів невідповідності двох командирів батальйонів взято під арешт і вивезено в невідомому напрямку цивільними особами (ймовірно, співробітниками ФСБ). Подальша доля вже колишніх командирів — невідома.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...