"Вибух на виході з атаки": ЗСУ знищили генерала авіації РФ, який бомбив українські міста

Бійці Збройних сил України в Луганської області збили літак російських окупантів Су-25, за штурвалом якого перебував генерал-майор РФ Канамат Боташев. Як пише Мілітарний, російський окупант був ліквідований в результаті попадання Stinger в літак РФ в районі Попасної, передають Патріоти України.

Коментатори в російських соцмережах визнають, що Боташев був знищений після того, як скидав некеровані заряди на мирні українські міста. "Перший захід НАР-и (некерована авіаційна ракета, - ред.), другий бомби. Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі", - розповідають подробиці знищення генерала-рашиста.

Не виключено, що Ботишев став найманцем у ПВК Вагнер. Про наявність у цього ПВК власної штурмової авіації повідомляли російські Telegram-канали.

"Чутки про авіацію над Попасною з нетрадиційним для ПКС Росії і ВПС України маркуванням таки з'явилися. У світі зараз тренд на каршерінг, оркестр вже давно користується плейншерінгом, хто в темі, той знає", - писали росЗМІ.

Що відомо про скандального генерала-рашиста

Канамат Боташев – генерал-майор Збройних Сил Російської Федерації, 1959 р. н.

Був звільнений з лав армії ще в 2013 році. Боташев був фігурантом кримінальної справи. Йому інкримінували знищення бойового літака Су-27.

За інформацією Нової газети Боташев в 2012 році прибув до військової частини 23326-2, де попросив її командира Євгена Олійника, свого товариша, "покатати" на Су-27УБ. Боташев сів у крісло другого пілота і разом з Олійником вони здійснили кілька маневрів у повітрі. Однак Боташев захотів виконати фігуру вищого пілотажу "дзвін", після чого пілоти втратили контроль над машиною і катапультувалися. Їх обох звільнили з лав армії.

До цього Боташев командував авіабазою "Балтімор" у Воронежі. Раніше там базувалися бомбардувальники Су-24 і перехоплювачі МіГ-25. В даний час-бомбардувальники Су-34.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...