Вибух у Бейруті продовжує "детонувати": Через масові криваві протести уряд Лівану йде у відставку

Рішення прийнято на тлі вибухів в порту Бейрута, в результаті яких загинули 220 осіб

Глава уряду Лівану Хассан Діаб подав президентові Мішелю Аюну заяву про відставку Кабінету міністрів. Таке рішення уряд прийняв після низки протестів, які спалахнули у країні через масштабний вибух у Бейруті минулого тижня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gulf News.

У повідомленні йдеться, що уряд Лівану перебував під великим тиском через те, що потужний вибух у порту Бейрута минулого тижня призвів до масштабних антиурядових протестів. Цей уряд був сформований у січні цього року.

Раніше у відставку пішла міністерка інформації, міністр довкілля, міністерка юстиції та міністр фінансів. Усе це на тлі протестів протягом трьох останніх днів.

8 серпня у ліванській столиці тисячі людей вийшли на вулиці. Вони вимагали покарати винних за вибух у порту 4 серпня, через який загинули щонайменше 220 людей. Під час протестів щонайменше 728 людей дістали поранення через сутички з поліцією.

Під варту вже взяли 19 чиновників, ймовірно причетних до вибуху у порту. 10 серпня Верховний суд Лівану розпочав допитували керівників органів безпеки країни.

Нагадаємо, серед загиблих внаслідок вибуху в Бейруті був громадянин України Вільям Азар.

Загалом, серед загиблих, чиї особистості офіційно вдалося встановити, велика частина – громадяни Лівану і Сирії. Крім того, жертвами трагедії стали громадяни Бангладешу, Пакистану, Австралії та Єгипту.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...