Вибухало у семи точках серед білого дня: У РФ оцінили "ефективність" ППО в Криму

Близько 12-13 години 22 вересня жителі тимчасово окупованого Криму почули кілька вибухів у різних регіонах півострова. Російське командування заявило, що ППО збило ракети, які атакували військові бази ЗС РФ, передають Патріоти України.

Заяви спростовані світлинами та відео з центру Севастополя, де було зруйновано штаб Чорноморського флоту. Між тим нарахували ще шість точок, де лунали вибухи. Про це ідеться у дописі розвідувальної спільноти InformNapalm у Telegram-каналі.

У дописі наводиться скриншот повідомлення з невказаного інтернет-ресурсу росіян. На скриншоті — текст з коротким аналізом ситуації в Криму. Відзначаються дві події: удар по військових човнах у сухому доці в Севастополі та удар по штабу ЧФ РФ.

Перший удар відбувся в ніч з 13 на 14 вересня. ППО Росії начебто збило сім ракет, тим часом як пропустило три. Саме ці три ракети і пошкодили десантний корабель "Минск", підводний човен "Ростов-на-Дону" та верф судноремонтного заводу.

Тим часом як другий удар — серед білого дня 22 вересня. У цьому випадку начебто вдалось збити дев'ять ракет, пише автор, не вказуючи джерело цієї інформації. Однак роботи російських зенітників виявилось не достатньо, журиться він. І підсумовує, що система ППО в Криму не справляється. Тоді як російське командування запевняло, що ППО — "плотнєйшеє".

Вибухи в Криму 22 вересня: деталі

Аналітики InformNapalm вказують, що вибухи лунали не лше над Севастополем, а ще в шести інших локаціях. Міноборони РФ при цьому заявило, що збило п'ять ракет, але штаб ЧФ РФ "пошкоджений".

Про інші місця вибухів Фокус знайшов інформацію у моніторингових пабліках. 22 вересня могли бути вибухи в наступних локаціях:

  1. Бахчисарай — місцева влада запевнила, що горить трава, але зовсім поруч — кілька складів ЧФ РФ;
  2. аеродром біля Саків — тут зникло світло;
  3. аеродром біля Гвардійського (Сарабузу — на мові киримли);
  4. Сімферопольський район (Аксмеджитський);
  5. Первомайське (Джурчі);
  6. Красногвардійське (Курман).

Якщо позначити вказані точки на карті, то видно, що російське ППО дійсно не таке надійне, як гарантувала населенню російська влада. Зазначимо, інформація про місця вибухів знайдена у мережі — офіційних даних наразі немає.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...