Вибухнула над морем: Українські прикордонники показали кадри знищення ракети Х-101 (фото)

Вночі 30 серпня військовослужбовці Одеського загону морської охорони збили крилату ракету. Про це повідомили в пресслужбі Держприкордонслужби у Telegram, передають Патріоти України.

"Сьогодні вночі військовослужбовці Одеського загону морської охорони зафіксували смертоносну стратегічну ракету, ймовірно Х-101, під час виконання завдання з протиракетної оборони", — йшлося в повідомленні. Зазначили, що моряки-прикордонники відкрили вогонь з наявного озброєння по ракеті, вона вибухнула над морем.

Fullscreen

Російська ракета Х-101: що відомо

Це крилата ракета повітряного базування класу "повітря — земля". Дальність пуску снаряда — до 6 тисяч кілометрів, її бойова частина становить 970 кілограмів. Швидкість ракети Х-101 — до 720 км/год.

Особливість ракети Х-101 в тому, що вона непрогнозована. Її траєкторію складно передбачити, вирахувати й намагатися збити.

Ракету типу Х-101 складно збити через її здатність тривалий час літати, змінювати курс і маневрувати. Ракети Х-101 вважаються складною ціллю для засобів ППО, проте українським бійцям вдається їх знищувати.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...