"Вибухова труна на колесах": Окупанти обшили динамічним захистом звичайну вантажівку (фото)

У російських телеграм-каналах розповсюдили відео російської вантажівки ГАЗ-66 із блоками динамічного захисту (ДЗ) по периметру корпусу. Це смертельно небезпечна загроза для окупантів. Про це повідомляє Forbes, передають Патріоти України.

На радянську вантажівку ГАЗ-66 встановили динамічний захист "Контакт-1". Проте для безпечного використання такого типу захисту обʼєкт має бути захищеним. Річ у тому, що блок ДЗ начинений вибухівкою. Динамічний захист працює так, що при влучанні кумулятивного снаряда вибухова речовина всередині контейнеру вибухає назустріч, щоб порушити кумулятивний струмінь або повністю його нівелювати.

При цьому ДЗ може захищати від різних типів боєприпасів та загроз, наприклад, український "Булат" з ДЗ "Ніж" витримав влучання дрона-камікадзе. Саме тому встановлення "Контакту" чи інших типів ДЗ є популярним рішенням як в ЗСУ, так і в ЗС РФ.

"Щоб витримати вибухи, характерні для динамічної броні, потрібен достатній рівень базової броні. Таким чином, динамічний захист не можна додати до всіх транспортних засобів — це обмеження стосується, наприклад, вантажівок", — йшлося у звіті Бюджетного управління Конгресу США ще у 2012 році.

Росіяни вочевидь розуміли ризики, тому спробували створити демпферну зону за контейнерами з ДЗ й встановили металеві пластини. Проте автор зазначає, що пластини можуть виявитись як затонкими, так і виготовленими з невідповідної якості металу. Для того, щоб знищити таку вантажівку ЗСУ буде достатньо атакувати контейнер з ДЗ, щоб він спрацював й підірвав весь ГАЗ-66, резюмує автор.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...