Вибухи у Придністров’ї: війна в Україні загрожує перерости в нову фазу, - західні ЗМІ

Російська війна в Україні загрожує перерости в нову небезпечну фазу - серія загадкових вибухів у Молдові підняла загрозу перекидання війни Росії в Україні на нову територію з непередбачуваними наслідками. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

Зростають побоювання через те, що відокремлений регіон Молдови буде втягнутий у війну України. Перехід Росії до Придністров’я створить безпосередню загрозу для суверенітету Молдови, країни з населенням 2,6 мільйона людей, яка демонструє все більший інтерес до вступу до НАТО.

Це також загрожує Одесі, українському портовому місту, яке розташоване на узбережжі Чорного моря між Молдовою та окупованим Росією Херсоном. У міру розвитку війни в Україні сторони конфлікту перевизначають свої цілі. Наразі Росія прагне завоювати території аж до Придністров’я, яку Путін може презентувати як "Новоросію", основу для нової російської імперії.

"З початком цієї нової фази війни відокремлюється буфер, який досі утримував НАТО і Росію від прямого ворожого контакту під час холодної війни і після. І якщо вибухи в Придністров’ї є ознаками нового путінського гамбіту, Молдова може виявитися наступним полігоном, де цей небезпечний новий світ дасть про себе знати", - пишуть аналітики.

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...

Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

вівторок, 16 квітень 2024, 20:42

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" пов...