Вибухи в тилу окупантів чинять тиск на логістику РФ: Розвідка Британії дала прогноз щодо розвитку подій на фронті

Упродовж минулого тижня російські війська змогли домогтися незначного просування на Донеччині і підійшли до околиць Бахмута. На Запоріжжі та Херсонщині ворог особливих зусиль не докладав, ймовірно, і в наступні кілька днів на серйозні атаки на цих напрямках Росія не зважиться, передають Патріоти України.

Водночас українська армія продовжує виснажувати противника, завдаючи ударів по російських складах та авіабазах на півдні. Про це в аналізі ситуації на фронті повідомляє британське міністерство оборони.

За даними британської розвідки, упродовж минулого тижня відбулися лише мінімальні зміни в територіальному контролі вздовж лінії фронту.

"На Донбасі після невеликого просування з початку серпня російські війська підійшли до околиць міста Бахмут, але ще не увірвалися в населений пункт", – зазначили британські військові.

Водночас, констатують у міноборони Британії, Росія не докладала великих зусиль для просування на Запорізькому чи Харківському напрямках.

"На південному заході ані українські, ані російські війська не просунулися на херсонську лінію фронту. Проте дедалі частіші вибухи в тилу російських ліній, ймовірно, навантажують логістику та авіабази Росії на півдні", – наголосили у британському оборонному відомстві.

Не очікують у Британії суттєвої активізації росіян і упродовж наступного тижня. Втім, найближчі кілька місяців стануть визначальними для ходу та результату війни.

" Навряд чи наступного тижня ситуація істотно зміниться. На даний момент російські війська, ймовірно, готові здійснювати лише обмежені локальні напади, рідко залучаючи більше роти військ. Однак протягом наступних місяців ініціатива перейде до тієї сторони, якій вдасться сформувати надійні, віддані сили для наступальних операцій", – зазначили у міноборони Британії.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...