Вичікують "особливий момент": Як Росія обирає дати для масованих ракетних ударів по Україні

Росія обирає ті дні для ракетних ударів по Україні, коли на фронті відбуваються певні події, або обирає їх за певними датами. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів кандидат історичних наук, професор Празького муніципального університету, військовий експерт Юрій Федоров, передають Патріоти України.

"Перший удар був нібито приурочений до вибуху на Кримському мосту. Але це має певне пропагандистське значення, бо складається враження, що такі удари завдають помсти за ті чи інші дії ЗСУ. Але це суто пропагандистська версія, бо підготовка удару займає досить тривалий час, кілька днів мінімум", – пояснив Федоров.

Він зазначив, що аналітичні служби в Генеральному штабі та у штабі ВПС РФ оцінюють збитки від попереднього удару та аналізують, де припустилися помилок, і вибирають нові цілі.

"Нехай в Україні відновлять, що можуть відновити, а ми потім ударимо ще раз, щоб весь час тримати в напрузі та уражати ті об’єкти, які були відновлені раніше".

Він зазначив, що таким чином Кремль намагається змусити народ України тиснути на свій уряд, щоб домогтися капітуляції Києва, але така тактика виявилася для Москви провальною.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...