Вичікують "особливий момент": Як Росія обирає дати для масованих ракетних ударів по Україні

Росія обирає ті дні для ракетних ударів по Україні, коли на фронті відбуваються певні події, або обирає їх за певними датами. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів кандидат історичних наук, професор Празького муніципального університету, військовий експерт Юрій Федоров, передають Патріоти України.

"Перший удар був нібито приурочений до вибуху на Кримському мосту. Але це має певне пропагандистське значення, бо складається враження, що такі удари завдають помсти за ті чи інші дії ЗСУ. Але це суто пропагандистська версія, бо підготовка удару займає досить тривалий час, кілька днів мінімум", – пояснив Федоров.

Він зазначив, що аналітичні служби в Генеральному штабі та у штабі ВПС РФ оцінюють збитки від попереднього удару та аналізують, де припустилися помилок, і вибирають нові цілі.

"Нехай в Україні відновлять, що можуть відновити, а ми потім ударимо ще раз, щоб весь час тримати в напрузі та уражати ті об’єкти, які були відновлені раніше".

Він зазначив, що таким чином Кремль намагається змусити народ України тиснути на свій уряд, щоб домогтися капітуляції Києва, але така тактика виявилася для Москви провальною.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...