"Видали автомати без патронів": "Мобіки" з Інгушетії розповіли, як билися за бронежилети і крали гранати в інших солдатів

Російські мобілізовані з республіки Інгушетія, яких відправили на війну проти України, поскаржилися на погане забезпечення, відсутність екіпірування та приладів нічного бачення. Військовим РФ дали кулемет, який зламався після кількох пострілів, а до автоматів не видали патрони. Про це пише місцеве видання "Фортанга", яке розшифрувало записи з розповіддю окупанта про реалії війни. На передовій "мобіки" із цього підрозділу перебувають із 16 жовтня, передають Патріоти України.

"Вони в нас стріляють, ми в них стріляємо. Тут ми самі забрали осколкові бронежилети і каски у танкістів зі скандалами і бійками. Нам дали кулемет, що розвалюється, два-три рази вистрілили з нього і зламався. Нам навіть патронів на автомати не видали. Клянусь, ми ці патрони добували, як могли, щось зі складу вкрали, щось у інших відібрали, хто тут знаходиться. Гранати також здобули собі самі у тих хлопців, які тут були", – розповів мобілізований до армії РФ.

Загарбникам також видали старий гранатомет АГС-17 – він виявився іржавим і постійно заїдає, боєприпасів до нього військові "другої армії світу" теж не мають. "Мобіки" також самі розжилися 2-3 протитанковими гранатометами, але стріляти з них їм немає чим.

"Пришліть нам хоча б каски і бронежилети, щоб у нас ці осколки не влучали від обстрілів. Ми не можемо весь час сидіти в окопах. У нас вже двоє потрапили до шпиталю через відсутність бронежилетів, один поранений у ногу, інший – у голову. Старший роти Бембулат отримав наскрізне поранення в руку, він теж у лікарні. Магомед, надішли нам допомогу, яку ви обіцяли, ми більше нічого не вимагаємо. Ми вже не можемо їсти ці тушонки, дайте трохи підтримки", – просив окупант з Інгушетії.

Очевидно, він звертався до віце-прем'єра Магомеда Євлоєва, який відповідає в республіці за мобілізацію. Раніше чиновник обіцяв, що до мобілізованих приїдуть та допоможуть з обмундируванням, але цього не сталося.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...