Виданий США російський бізнесмен може мати документи про операції ГРУ за кордоном, - західні ЗМІ

Російський бізнесмен Владислав Клюшин може мати доступ до документів, які засвідчують російське втручання у вибори президента США у 2016 році, повідомляють Патріоти України із посиланням на Bloomberg.

Раніше росіянина екстрадували у США зі Швейцарії.

Якою інформацією може володіти Клюшин

Бізнесмен, ймовірно, володіє документами про злом серверів Демократичної партії США. Про це видання повідомило із посиланням на джерела, близькі до Кремля та російської розвідки.

Ці документи нібито підтверджують, що хакерами керувала команда військової розвідки головного розвідувального управління Росії, яку американські компанії з кібербезпеки охрестили Fancy Bear або APT28.

Півтора року тому Клюшин отримав від президента Росії Володимира Путіна орден Пошани. Американське видання опублікувало фотографію нагороди, яка перебуває в матеріалах американського суду в Массачусетсі. Крім того, журналісти оприлюднили фотокопію пропуску Клюшина в російське міністерство оборони.

Клюшин може стати цінним джерелом для США

Росіянин має доступ до важливих секретних операцій ГРУ за кордоном. Якщо Клюшин вирішить співпрацювати зі слідством, то може стати цінним джерелом інформації для Вашингтона. Саму екстрадицію бізнесмена до США видання назвало "серйозним розвідувальним ударом по Кремлю".

Адвокат бізнесмена вже відреагував на статтю. Захисник наголосив, що йому не відомо про документи, до яких може мати доступ його підзахисний. Клюшин всі звинувачення відкидає.

Що відомо про екстрадицію росіянина

  • Клюшина екстрадували у США 17 грудня 2021 року. Він перебував у Швейцарії під вартою з березня. Бізнесмена підозрюють у фінансових махінаціях – інсайдерській торгівлі на десятки мільйонів доларів.
  • Відомо, що бізнесмен співпрацює з російською владою. Він є власником ТОВ "М13" – компанії, яка постачає послуги моніторингу ЗМІ та соціальних мереж для адміністрації Путіна.
  • Крім Клюшина, обвинуваченими у справі є ще 4 росіян. Один із них — Іван Єрмаков, якого Мінфін США називає колишнім співробітником ГРУ.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...