Видавали себе за привабливих жінок: Окупанти видали координати військової бази українським хакерам

Українські хакери успішно ведуть кібервійну проти держави-агресора Росії (Фото:News Mag / Flickr)Українські хакери встановили координати російської військової бази біля тимчасово захопленого Мелітополя за фотографіями, використовуючи фейкові акаунти в соцмережах. Про це IT-фахівець і засновник групи Hackyourmom Микита Книш (до початку повномасштабної війни очолював компанію HackControl) розповів в інтерв'ю Financial Times, опублікованому в неділю, 4 вересня, передають Патріоти України.

За його словами, хакери використали фейкові профілі привабливих жінок у Facebook та російських соцмережах і обманом змусили окупантів надсилати їм фотографії, які пізніше геолокували та відправили українським військовим. За кілька днів базу було знищено українською артилерією.

Хакери з Hackyourmom також зламали тисячі камер відеоспостереження в Білорусі й на тимчасово захоплених українських територіях і написали код, який дозволив відокремити звичайний трафік від пересування військової техніки, а дані передавали військовослужбовцям. Вони досі стежать за зламаними камерами та поділилися з FT нещодавнім зображенням російського військового корабля в порту окупованого Севастополя.

Також команда Книша причетна до показу сюжетів про вбитих окупантами мирних жителів на російських телеканалах, виведення з ладу російських сайтів, витоку баз даних російських військових підрядників, затримки десятків рейсів у Росію через неправдиві загрози вибуху та інших атак. FT пише, що чиновники й інші хакери підтвердили виданню деяку інформацію, якою поділився Книш.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...