Виділені Байденом $60 млн на українську армію є сигналом для Росії, - Тейлор

Тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор прокоментував рішення президента Джо Байдена про виділення Україні допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів За його словами, це демонструє Кремлю та всьому світу підтримку Києва Вашингтоном. Дипломат уточнив, що фінансування призначене для військового вишколу солдатів та оборонних витрат Міністерства оборони України. Тимчасовий повірений США, що Вашингтонмцьогоріч вже надали Україні 250 мільйонів доларів для зміцнення безпеки країни, в інтерв'ю телеканалу "Дом", зазначають Патріоти України.

Тейлор також зауважив, що Вашингтон високо оцінює допомогу американським військовослужбовцям в організації евакуації людей з аеропорту Кабула в Афганістані.

"Ми дуже стараємося вивезти їх (афганців, – ред.) з Кабула. Деякі залишаються тут, у Вашингтоні, деякі їдуть до інших країн. Україна вже теж запропонувала прийняти деяких афганців. Думаю, що уряд США дуже цінує цю підтримку, допомогу президента Зеленського та українського уряду у розв'язанні цієї проблеми", — заявив Тейлор.

Нагадаємо, у червні Міністерство оборони США оголосило про надання Україні пакета військової допомоги розміром 150 мільйонів доларів. Він охоплює постачання військового обладнання, військову підготовку й консультації з метою захисту територіальної цілісності України та її зближення з НАТО.

29 липня Палата представників США схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту 2022 року зі збільшенням розміру допомоги Україні. Загальна сума коштів становитиме не менше 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж поточного року. 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році.

Загалом із 2014 року США надали Україні військову допомогу на понад 2,5 мільярда доларів.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...