"Вигідна тільки для військової промисловості": Президент Мексики закликав припинити "ірраціональну" війну в Україні

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав припинити “ірраціональну” війну в Україні, запропонувавши майбутні мирні переговори на Близькому Сході включаючи представників як України, так і РФ. Про це пише видання UsNews, передають Патріоти України.

Лопес Обрадор сказав, що Мексика братиме участь у переговорах у Саудівській Аравії, які, як повідомляється, заплановані на найближчі вихідні, лише якщо обидві сторони будуть присутні. "Якщо буде згода і з боку України, і з боку Росії шукати рішення для досягнення миру, ми будемо брати участь", - сказав президент журналістам на пресконференції.

"Ми не хочемо, щоб російсько-українська війна тривала, це дуже ірраціонально. Єдине, що від цього виграє, - це військова промисловість", - додав Лопес Обрадор, зазначивши, що конфлікт спричинив масові людські страждання.

Очікується, що в переговорах 5-6 серпня в Джидді візьмуть участь високопоставлені посадовці з 30 країн, повідомляє Wall Street Journal. Росію не запросили, повідомляє видання з посиланням на дипломатів, які брали участь у плануванні.

У понеділок Кремль заявив, що “слідкуватиме” за зустріччю, але наразі не бачить умов для мирних переговорів з Києвом.

Лопес Обрадор намагався зберегти нейтралітет Мексики у війні, хоча його уряд підтримав деякі важливі резолюції ООН, які критикують роль Росії в конфлікті. Мексика відмовилася постачати Україні зброю і не вводила санкцій проти Росії.

У квітні президент України Володимир Зеленський закликав мексиканських законодавців підтримати його мирний план, який передбачає виведення Росією своїх військ з території України.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...