"Вигляд такий, нібито сам завтра помре": У Росії вступати до лав армії агітував 91-річний військком (відео)

Російська влада на тлі тотальних втрат своєї армії на війні проти України розпочала відверту агітацію населення для залучення до так званої військової "спецоперації". Щоправда, вдається у неї це слабо: до прикладу, в Тверській області агітувати "йти на смерть" взяли військкома, який на вигляд сам ледь живий. Звернення військового комісара міста Конаково та Конаківського району Юрія Неговори 13 липня розповсюдилося у соцмережах, передають Патріоти України.

Там стали жартувати над потугами роспропаганди, називаючи агітатора "живим трупом". У зверненні російський підполковник з-під Твері говорить, мовляв, вік до 50 років, хороше здоров'я і бажання його змарнувати в чужій країні – це все, чого вимагає глава РФ Володимир Путін від тих, кого "запрошує" на війну в Україну.

Проте відео стало лише причиною для насмішок, а особливо – дуже хворобливий зовнішній вигляд агітатора. У мережі зазначили, що його шкірні покриви надто бліді, обличчя змарніле, а на камеру він говорить так, ніби йому бракує повітря.

"До вас звертається ветеран Шипки, Халхин-Гола та битви при Аустерліці", – іронічно прокоментував кадри блогер Антон Ходза у Facebook. Зауважимо, що оборона Шипки була під час російсько-турецької війни у 1878 році (144 роки тому), бої на Халхін-Голі завершилися у 1939-му (83 роки тому), а битва під Аустерліцом – у 1805-му або 217 років тому.

"Своїм зверненням він хотів залучити максимальну кількість новобранців. Але вийшло так собі", – написала користувачка Twitter, стверджуючи, ніби підполковнику Неговорі нині 91 рік.

Зі свого боку український активіст, блогер Сергій Стерненко помітив, що з моменту російського вторгнення в Україну цей військовий комісар втратив десятки кілограмів ваги. За його словами, цей ролик із закликом брати участь у "спецоперації" спрацьовує з точністю навпаки.

"Він записав скорше антиагітаційне відео із такою сумною пикою, наче його завтра теж відправлять помирати", – написав Стерненко у Telegram.

У мережі Неговору також порівняли із "живим трупом" і пожартували, що з таким військкомом не страшно проходити мобілізацію, адже здається, що він побував не лише в Україні, а й "на тому світі".

Деякі ж користувачі жартували над "програмою схуднення від України", "звільнення від кілограмів" і вік російського підполковника.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...