Виглядають занадто сучасно: Росія показала "історичні документи", які Путін передав Карлсону

У мережі з'явилися скановані копії документів, які президент РФ Володимир Путін передав під час інтерв'ю колишньому ведучому американського телеканалу Fox News Такеру Карлсону. Про це повідомляє проросійське видання ТАСС, передають Патріоти України.

Це надруковані нібито листи гетьмана Війська Запорізького Богдана Хмельницького цареві Олексію Михайловичу про захист від Речі Посполитої, «Переяславський договір» 1654 року про становище Малоросійського гетьманства у складі Російської держави, та звернення Хмельницького до польського короля Яна Казимира у 1649 році з умовами примирення.

В «документах», які мають вигляд сканованих копій з невідомої книги, тексти написані різними мовами. Вони містять дані про нібито спільний захист українців та росіян від Речі Посполитої та примирення Запорізького війська з поляками. В одному з листів Богдан Хмельницький «просить» об'єднання з Росією.

Підтвердити достовірність цих «документів» неможливо, так як відомо, що в Росії фукнкціонували комісії з переписування історії та історичних документів.

Раніше повідомлялося, що Путін під час інтерв'ю передав журналісту Такеру Карлсону документи, що «підтверджують прохання Богдана Хмельницького забрати південні території російських земель під сильну руку московського царя». А протягом самого інтерв'ю Путін постійно розповідав свою версію історичних подій.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...