Виграли час: Арестович пояснив, чому оборона Лисичанська-Сєвєродонецька була успішною

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що оборона Сєвєродонецька та Лисичанська виконала головні завдання. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передають Патріоти України.

За словами Арестовича, він з подивом виявив, що дехто засмутився через відхід ЗСУ з Лисичанська-Сєвєродонецька. Тому він назвав ключові завдання, які виконала армія:

  • сковування основних сил ЗС РФ
  • завдавання втрат ворогові
  • вигравання часу для постачання західного озброєння та вдосконалення другої лінії оборони
  • створення умов наступальних дій в інших ділянках фронту

Арестович наголошує, що всі вони виконані. HIAMRS вже в Україні, втрати ЗС РФ жахливі, друга лінія оборони готова, а ЗСУ ведуть контрнаступні дії на Запорізькому, Херсонському напрямках та під Вугледаром. Російська армія також веде наступ на трьох фронтах — Харків, Ізюм і Бахмут.

"Одне з головних досягнень цієї операції — це зламаний червоноармійський стереотип "ні кроку назад", який вісім років за інерцією тяжів над нашою військовою думкою і коштував нам і Іловайська, і падіння ДАПа, 32-го блокпоста. А злам стереотипу — це дуже дорого обходиться", — пише радник голови ОП.

Також він додав, що операцію з виведення людей з Дебальцевого проведено складно, але у потрібному напрямку. Операцію з відходу з Сєвєродонецька-Лисичанська виконано на "добре" у надзвичайно складних умовах. Українській армії треба воювати, як козаки, — хитрістю та маневрами, а не як ЗС РФ. Бо мета ЗСУ — поховати ЗС РФ.

На думку Олексія Арестовича, російська армія зазнала втрат у Сєвєродонецьку та Лисичанську, але взявши райцентр, вони втратили перспективу перемоги у війні. Резюмував радник голови ОП тим, що ЗСУ повернуть Лисичанськ.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...